Veel publiek bij korfbalwedstrijd

24-1-88
Goorecht deelt met Sios


HOOGEZAND - Zondag kreeg Goorecht Sios uit Wol- vega op bezoek. In een zeer spannende wedstrijd, waarbij beide ploegen de nadruk op de verdediging legden, gaven de ploegen elkaar niks toe.
Uiteindelijk werd het 8-8.

 

In de derde minuut opende Goorecht de score door een afstandschot van Anno Sloot. Enkel minuten later herhaalde dezelfde speler dit. Dit dulde de Sios-formatie van Ger Boterman niet en bracht in de persoon van Henk Woudstra de ploegen weer op gelijke hoogte. Tot de rust werd het verschil in de stand niet groter dan één punt. De ruststand werd 5-4 in het voordeel van Sios. Nadat scheidsrechter Jaap Kuipers uit Deurne het beginsignaal voor de tweede helft gaf, begonnen beide ploegen weer om en om te doelpunten. Tegen het eind van de wed¬strijd had Sios nog een kleine voorsprong. De stand was 8 tegen 7, maar door het 100-ste doelpunt van Goorecht, via een mooie doorloopbal van Gonny Barkhuis, werd de eindstand 8- 8. Zelfs na dit doelpunt had Goo-recht zeer veel kansen op een overwinning, maar de zenuwen speelden een grote rol mee en de kansen werden niet benut. Vooral Alie Sloot en Gonny Barkhuis gaven de dames van Sios geen kans. Ook werd er in het laatst van de wedstrijd aan Goorecht-zijde nog gewisseld. Invaller Jan Hartman voerde volgens trainer Klaas Knol zijn opdracht prima uit. Na afloop werd geconcludeerd dat deze gelijke stand een goed beeld van de wedstrijd gaf, met een zeer goed leidende scheidsrechter. Al met al een mooie sportmiddag, gadegeslagen door circa 450 toeschouwers. Doelpuntenmakers van Goorecht: Anno Sloot 4x; Sjoerd v.d. Weide 2x en Jan Hofstra en Gonny Barkhuis elk 1x.
Het 2e team van Goorecht speelde zaterdgavond in een volle Europahal tegen koploper Drachten. De formatie van trainer Gerard Schuringa speelde een geweldige wedstrijd en won met 17-14. Ook bij deze wedstrijd was er veel publiek, zodat Goorecht op dit moment de grootste publiektrekker in de Europahal is. De junioren deelden niet mee in de feestvreugde. Zij moesten hun meerdere erkennen in de junioren van Drachten. De volgende thuiswedstrijd van Goorecht 1 is op 31 januari om 14.20 uur tegen Swift uit Amster-dam.54323

'Mag ik deze dans van U ?', een spelmoment uit de ontmoeting Goorecht - Sios.