Goorecht EKC 2000

Wilskrachtig WSS pakt thuis in slotfase kostbaar punt van Kinea

oude pekela WSS zit in de hoek waar de klappen vallen. De Pekelders slaagden er wel in één punt te pakken in de thuiswedstrijd tegen Kinea. Dat gebeurde ook nog eens in een aantrekkelijke wedstrijd.

WSS-Kinea 18-18 (8-8)

Onder ideale omstandighe­den speelden WSS en Kinea in Oude Pekela een aantrekke­lijke wedstrijd. Krachtsver­schil was er nauwelijks en on­danks het soms grillige score­verloop hielden de ploegen elkaar ook op dat punt in evenwicht. De openingsfase was voor de Friezen die snel een 0-2 voorsprong namen. Halverwege was de stand 8-8. Kinea leek te gaan winnen toen via 15-15 een 15-18 stand werd bereikt. Er waren toen nog vier minuten te spelen. De thuisploeg stroopte nog eenmaal de mouwen op en zag zo waar kans door Konrad Beikes, Mirjam Bosscher en Luuk Elting een 18-18 gelijk­spel uit het vuur te slepen. Konrad Beikes met acht keer en Johan Buhrs met vijf keer waren de Pekelder topsco­rers. Trainer coach Jannes Wageman vond het resultaat terecht. "Natuurlijk is het voor Kinea sneu om in de laat­ste minuten nog drie treffers om de oren te krijgen. Op grond van het totale spelbeeld verdienden wij onge­twijfeld een punt." Scheids­rechter Bert Vos leidde be­kwaam.

NKC'51 -Stadskanaal'74 19- 12(9-4)
Een matig spelend Stadska­naal'74 zag via Thijs Schoemaker in Nijverdal nog kans tegen NKC'51 een 0-1 voor­sprong te nemen. De omme­keer kwam snel want na vijf­tien minuten leidde de thuis­ploeg reeds met 3-1. Toen Marjan Horlings een 5-2 ach­terstand terugbracht naar 5-3 leek Stadskanaal'74 beter in de wedstrijd te komen. De op­leving was van korte duur. Via 8-3 werd de ruststand 9-4. In de tweede helft was het eerste woord aan de thuis­ploeg, 11-4. De achterstand was toen niet meer te over­bruggen ook al gingen de kanaalsters vervolgens sneller scoren. Topscorers bij Stads­kanaal'74 waren Marjan Hor­lings vier keer, Mark Jan Wessels twee keer en Waldo Zuiderveld twee keer. De gasten misten ook nog eens twee
strafworpen. "Toch willen we nog proberen ons in de eerste klasse te handhaven", ver­klaarde een strijdlustige trai­ner coach Atte van Haast­recht.

Goorecht-EKC 2000 13-18 (8-11)
Goorecht/Dorwaal kon tegen EKC 2000 een 1-0 achterstand nog vlot omzetten in een 2-1 voorsprong via treffers van Robert Wolthuis en Lucas Meijer, maar moest vervol­gens toch toestaan dat de gas­ten langzaam maar zeker het initiatief overnamen. Op 6-6 was er nog hoop, maar halver­wege was de stand reeds 8-11. Na de thee kon de thuisclub EKC 2000 niet meer volgen. Het verschil werd groter en halverwege de tweede helft was de wedstrijd gespeeld, 10-17. Björn Klaassens bleef bij Goorecht om disciplinaire redenen aan de kant. Hij werd verdienstelijk vervangen door Gert Ploeger. Lucas Meijer was bij Goorecht met vijf treffers topscorer/Trainer coach Gertjan Scheffer: "We verloren door individuele fouten en dat is jammer. Met iets meer geduld had er waar­schijnlijk meer ingezeten."